برچسب چیست؟
tag چیست ؟ روش صحیح استفاده از برچسب ها!
برچسب چیست؟
دسته بندی و برچسب گذاری هردو کاربردهای
خود را در ارائه مطالب سایت یا وبلاگ دارا هستند. برای حفظ سادگی و دسترسی
بهتر کاربران به مطالب سایت پیشنهاد میشود که تعداد دسته ها را بیشتر از
پنج عدد قرار ندهید.
کاربران برای دسترسی به موضوع مشخصی در سایت شما از دسته ها استفاده میکنند و زیاد بودن تعداد آن میتواند موجب سردردگمی آنها شود، همچنین محدود بودن آن به نویسنده این امکان را میدهد تا موضوع مقاله بعدی خود را براحتی انتخاب کرده و محل نمایش صحیح آن را تعیین کند. برچسب گذاری نیز با هدفی مشابه به کار میرود و ترکیب این دو میتواند راهنمای مناسبی برای کاربران در یافتن مطالب مورد نظرشان در سایت شما باشد. در این مقاله به نحوه صحیح استفاده از برچسب ها یا همان Tag خواهیم پرداخت.
برچسب ها دسته بندی های خاص و کوچک تر را
برای مطالب سایت شما انجام میدهند و به محتوای هر نوشته بستگی خواهند داشت
در حالیکه دسته بندی براساس موضوع نوشته انجام میگیرد. برای ایجاد ارتباط
بین مطالب در دسته های مختلف باید از برچسب گذاری استفاده کنید.
برای مثال فرض کنید که شما مطلبی در مورد فیلم “گذشته” به کارگردانی “اصغر
فرهادی” نوشته اید، بطور حتم دسته بندی این مطلب چیزی مانند “نقد فیلم” یا
“معرفی فیلم” خواهد بود و انتخاب عبارت “اصغر فرهادی” بعنوان دسته نمیتواند
انتخاب مناسبی باشد. با این حال در دسته “اخبار سینما” شما مطلبی در مورد
تقدیم جایزه اسکار به اصغر فرهادی منتشر کرده اید. حال فرض کنید که کاربر
سایت شما در حال خواندن مطلب مربوط به فیلم “گذشته” بوده و تمایل دارد که
اطلاعات بیشتری در مورد کارگردان آن داشته باشد. اگر شما در هردو مطلب ذکر
شده برچسب “اصغر فرهادی” را تعریف کرده باشید کاربر میتواند براحتی و با
کلیک بر روی آن تمام مطالبی که به نوعی با “اصغر فرهادی” در ارتباط است را
مشاهده کند. همین مثال را میتوانید در مورد هر زمینه کاری یا موضوع دیگری
بکار ببرید. در واقع برچسب ها کلمات مهم در متن شما هستند (با کلمات کلیدی
اشتباه نگیرید).
با امید به اینکه مثال بالا شما را در انتخاب برچسب برای مطالب سایت راهنمایی کرده باشد، 4 نکته اساسی که در برچسب گذاری اهمیت ویژه دارند را در ادامه بیان خواهیم کرد:
1- برچسب باید کوتاه باشد
یک قانون کلی در بر چسب گذاری آن است که باید کوتاه باشند و در زبان فارسی بهتر است که حداکثر از سه کلمه استفاده کنید. استفاده از عبارات طولانی یا جمله روش درستی نیست. شما باید در چند عبارت کوتاه تمام موضوعاتی که به نوشته مربوط میشوند را تعیین کنید. اگر به مثال بالا برگردیم برای مطلبی در مورد نقد فیلم “گذشته” برچسب هایی مانند “اصغر فرهادی” و “فیلم گذشته” مناسب خواهند بود.
در تصویر بالا که مربوط یه یک سایت فروشگاهی است برای هر Tag از یک کلمه استفاده شده ولی تعریف نادرست آنها در بخش مدیریت موجب شده که از یکدیگر جدا نباشند و بعنوان یک عبارت طولانی شناخته شوند!
2- تعداد برچسب های یک نوشته کم باشد
استفاده از Tag به هدف راهنمایی کاربران در یافتن مطالب مرتبط انجام میگیرد. با زیاد کردن تعداد آنها موجب سردرگمی کاربران، زیاد شدن بیش از حد صفحات سایت و ایجاد دسته بندی هایی کم استفاده و نامناسب خواهید شد. در نظر داشته باشید که گوگل زمان مشخصی را در روز برای بررسی و ایندکس سایت شما اختصاص میدهد، زیاد بودن صفحات بی استفاده موجب نادیده گرفته شدن صفحات اصلی سایت و گمراه کردن روبات های گوگل خواهد شد.
3- از Tag های قبلی استفاده کنید
موضوعات مورد علاقه کاربران سایت را شناسایی کنید و همان ها را بعنوان برچسب بکار ببرید. تعدادی مشخص و از پیش تعیین شده برچسب داشته باشید و در هر نوشته متناسب با محتوای آن از آنها استفاده کنید. تعریف Tag خیلی خاص و غیرعمومی برای هر مطلب کار اشتباهی است زیرا ممکن است دیگر هیچ نوشته ای مرتبط با آن نداشته باشید و یا آن Tag مورد توجه و نیاز کاربران سایت نباشد. بطور مثال انتخاب نام یک محصول فروشگاهی بعنوان برچسب به هیچ عنوان مناسب نیست زیرا شما هرگز محصول دیگری با همان نام نخواهید داشت.
4- به تفاوت آنها با دسته دقت کنید
نام دسته بندی های سایت را بعنوان برچسب مطالب استفاده نکنید. دسته بندی ها به تنهایی مطالب مربوط به خود را به کاربران نشان خواهند داد. قرار دادن آنها بعنوان Tag و نمایش در صفحه ای جدید با محتوای یکسان نتیجه ای جز تاثیر منفی بر سئو سایت نخواهد داشت و کاربران شما را در یافتن مطالب کمک نمی کند.
سخن پایانی
برچسب ها در حال حاضر تاثیر چندانی بر سئو سایت شما نخواهند داشت و به هدف افزایش کارایی سایت استفاده میشوند. قرار دادن کلمات کلیدی مورد نظرتان بعنوان Tag و استفاده بیش از حد از آنها تاثیری بر بهبود رتبه شما در نتایج گوگل نخواهد داشت و حتی ممکن است برای شما جریمه بهمراه داشته باشد. امروزه در اینترنت با صفحاتی مواجه میشویم که در پایین مطلب تعداد بسیار زیادی برچسب مشابه را بکار میبرند و برخی از آنها رتبه مناسبی نیز در نتایج گوگل بدست آورده اند. وبسیما به شما اطمینان میدهد که رتبه کسب شده به دلیل استفاده از برچسب های زیاد و مشابه نبوده و احتمالا به دلایل دیگری مانند ضعیف بودن سایر رقبا در این جایگاه هستند. پیشنهاد میکنیم که به خوانندگان سایت خود احترام بگذارید و کارایی سایت را فدای تکنیک های نادرست سئو نکنید.
منبع : وبسیما